Τηλ: 2310-385577
Email: Info@alohagreece.com
FOLLOW US:
Top

ALOHA νοητική αριθμητική, νοητική ανάπτυξη για παιδιά από 5 έως 13 χρονών

Μνήμη, φαντασία, συγκέντρωση … μπορούν να εκπαιδευτούν μέσω της νοητικής αριθμητικής  της χρήσης του άβακα

Το ALOHA Mental Arithmetic είναι ένα πρόγραμμα νοητικής ανάπτυξης που χρησιμοποιεί τον άβακα και την νοητική αριθμητική για παιδιά μεταξύ 5 και 13 ετών ώστε να αναπτύξουν την νοημοσύνη τους στο έπακρο.

Με αυτό, τον τρόπο τελειοποιείται η μνήμη, η δημιουργικότητα, η προσοχή και η συγκέντρωση, αλλά και οι μη λεκτικές πτυχές της επικοινωνίας ή της διαίσθησης. Με την κατάρτιση αυτών των δεξιοτήτων τα παιδιά βελτιώνονται σε όλα τα μαθήματα, ειδικά στα μαθηματικά, αλλά και στις άλλες πτυχές της ζωής τους. Μετά από τους πρώτους έξι μήνες μαθημάτων η βελτίωση αρχίζει να γίνεται ορατή σε επίπεδο σχολείου.

Αν και στο ALOHA Mental Arithmetic ο αριθμητική είναι μόνο εκπαιδευτικό εργαλείο, στο τέλος του προγράμματος τα παιδιά είναι σε θέση να εκτελούν υπολογισμούς με έως και δεκαεπτά ψηφία χωρίς να χρησιμοποιούν την αριθμομηχανή, το μολύβι ή το χαρτί (για παράδειγμα: (25 + 365 + 670-847) x48 / 16 + τετραγωνική ρίζα του 7396 =)

Τα παιδιά αυξάνουν σταδιακά την ικανότητά τους να κάνουν διανοητικούς υπολογισμούς: πρώτη πρόσθεση και αφαίρεση και, καθώς προχωρούν, πολλαπλασιασμούς, διαιρέσεις, δυνάμεις, τετραγωνικές ρίζες και συναρτήσεις.

Το κλειδί, είναι η μάθηση μέσω του παιχνιδιού: το κίνητρο είναι ο κύριος άξονας της μάθησης των παιδιών. Για το λόγο αυτό, η ALOHA Mental Arithmetic έχει σχεδιάσει ένα πρόγραμμα που στοχεύει στο να κινητοποιεί το παιδί, ενώ διασκεδάζει και μαθαίνει, χρησιμοποιώντας το παιχνίδι, ένα από τα κύρια εργαλεία μέσω των οποίων το παιδί αλληλεπιδρά. Στα τάξεις γίνονται τεστ ταχύτητας, παιχνίδια ζευγαριού, διαγωνισμοί, ακόμη και χορός ALOHA.

Το ALOHA Mental Arithmetic διδάσκεται ως εξωσχολική δραστηριότητα στα ιδιωτικά σχολεία, σε φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών, χώρους μελέτης και δημιουργικής απασχόλησης από προσωπικό υψηλής εξειδίκευσης που προέρχεται από το πεδίο της παιδαγωγικής, της ψυχοπαιδαγωγικής, της διδασκαλίας … κλπ.

Έφθασε στην Ελλάδα το 2019, συγκεκριμένα στην Βέροια, και από εκεί επεκτείνεται σε όλη τη χώρα.

Μνήμη, φαντασία, συγκέντρωση … μπορούν να εκπαιδευτούν μέσω της νοητικής αριθμητικής  της χρήσης του άβακα

Post a Comment